10 vackra Ställen att bo på i Uganda – Bästa Tips!

murchison national park 2111157 1280

Det finns många bra anledningar till att besöka Uganda.  Chansen är stor att du redan dagdrömmer om sjöar och vattenfall, schimpanser och bergsgorillor. Uganda har några enastående boendealternativ som speglar mångfalden, skönheten och vänligheten hos ”Afrikas pärla”. Här är vår guide till de allra bästa lodgearna i Uganda.

Gorilla Forest Camp

Gorilla Forest Camp är designat för att ha ett lätt ekologiskt fotavtryck – men det kommer fortfarande att vara en fantastisk upplevelse. Den perfekta utgångspunkten för möten med bergsgorillorna i Bwindi, denna lilla lodge erbjuder autentisk lyx inom gränserna för den världsberömda nationalparken.

Faktum är att gorillafamiljer ofta besöker lodgen och dess omgivningar, så du kan mycket väl få njuta av din första syn av en apa utan någon vandring alls. Ytterligare aktiviteter inkluderar kulturella besök i en lokal Batwa-by, medan speciella sedanstolar ger gäster med olika funktionsförmåga chansen att delta i gorillavandringar.

Bwindi Lodge

Ditt gorillaäventyr börjar här! Denna ansvarsfulla lyxlodge har utsikt över de täta, gamla skogarna i Bwindi. Beläget i det nordvästra Buhoma-området, är Bwindi Lodge nära hemområdena för tre vana familjer av bergsgorillor – vilket ger underbara utsiktsmöjligheter. De ”ogenomträngliga” skogarna i Bwindi är också hem för schimpanser och många fågelarter – du kan mycket väl se eller höra dem från din sten- och kakelbanda (noggrant utformad för att hålla dig ombonad under de svala bergsnätterna).

Clouds Mountain Gorilla Lodge

Kan du uppleva sofistikerad lyx i en regnskog? Ja, på den här lodgen kan du verkligen det – liksom att njuta av utsikten över Virunga-vulkanerna och Great Rift Valley, två av Afrikas mest spektakulära naturliga landmärken. Från din stenstuga kan du ge dig ut i skogen på en guidad promenad, leta efter fåglar, fjärilar och gigantiska, hundraåriga träd, eller besöka en lokal by för att lära dig om det fantastiska förhållandet människorna har med sitt skogshem. Du kan naturligtvis också vandra upp i bergen för att se de berömda bergsgorillorna – en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Bästa stugor i Murchison Falls

Nile Safari Lodge

Nile Safari Lodge tar sin tid från den mäktiga floden som rinner genom Murchison Falls National Park, där detta familjeägda hotellet ligger. Byggd helt av organiska material, smälter den in vackert med omgivningen – och ändå erbjuder den exceptionell utsikt över floden från alla rum. Du kan till och med njuta av ett bubbelbad i ditt rum medan du blickar ut över Nilen. Från lodgen kan du utforska området, inklusive att besöka de berömda (och dramatiska) fallen, och kryssa av ett stort antal arter av afrikanskt vilda djur från din måste-se-lista. Du kan till och med gå i fotspår av Ernest Hemingway; den berömda författaren överlevde en gång en flygolycka i närheten.

Bakers Lodge

Också i Murchison Falls National Park är Bakers Lodge uppkallad efter Samuel Baker, den första europeiska upptäcktsresande som såg den anmärkningsvärda synen av Nilen tvingas mellan ett smalt gap i klipporna och ramla över ett stup. Denna lodge är elegant och charmig och ligger precis vid flodstranden, vilket garanterar underbar utsikt, plus chansen att se vilda djur och fåglar som dras till vattnet. Aktivitetsalternativen inkluderar båtutflykter på Nilen samt savannsafarier och spårning av vilda schimpanser i den närliggande Budongo-skogen. Det här är din chans att bli en modern upptäcktsresande!

Bästa stugor i Entebbe

Hotel No.5

Hotel No.5 är ett av Ugandas bästa boutiquehotell. Med ett spa- och hälsocenter, samt en restaurang och bar, gör dess läge i Entebbe (nära Ugandas största flygplats) det perfekta stället att börja eller avsluta din Ugandasafari. Detta chica boutiquehotell blandar utan ansträngning ett varmt ugandiskt välkomnande med stil och lyx och erbjuder en lugn, lummig fristad där du kan föryngra dig efter ditt internationella flyg eller förbereda dig för att återvända hem efter dina äventyr. Vår favoritfunktion är poolen – väldigt uppfriskande på en tropisk eftermiddag!

Bästa stugor i Kibale

Om din rutt i Uganda inkluderar Crater Lakes-regionen, då kanske du vill kolla in detta charmiga hus på landet. Ndali Lodge är idealiskt beläget för utflykter till Kibale Forest eller Bigodi Wetland Sanctuary (för fågelskådning utan dess like), Ndali Lodge erbjuder också läckerheter som ligger närmare hemmet. Dessa inkluderar chansen att promenera runt den arbetande gården och njuta av den fantastiska doften från vaniljbearbetningsanläggningen, eller ta en guidad promenad till de vackra Muhomafallen. Du kan också utforska lokala bananplantager och vandra genom dimmiga dalar på jakt efter fåglar och fjärilar.

Kyaninga Lodge

Det är svårt att föreställa sig en mer fantastisk miljö för en lyxlodge: Kyaninga Lodge ligger mellan en kratersjö och de höga Rwenzoribergen. Detta är en hisnande vacker del av Uganda, med dimhöljda berg, frodiga skogar och djupa, mystiska sjöar. Lägg till en mycket lyxig lodge, och du har alla ingredienser för romantik. På svalare kvällar kan du mysa närmare den öppna spisen, eller njuta av ett bad i ditt klofotade bad. Åh, och onödigt att säga, morgonkaffet är enastående!

Bästa stugor i Jinja

Wildwaters Lodge

En unik möjlighet att spendera en tid på en ö mitt i den mäktiga Nilen… Kalagala Island ligger cirka 24 km nedströms från källan till Nilen vid Jinja. Som namnet på lodgen antyder är vattnet som omger ön allt annat än lugnt! Från din lyxsvit, upphöjd ovanför floden på enorma granitblock, kan du anmärkningsvärd utsikt över de skummande forsarna, med ljudet av forsande vatten som alltid hörs. Promenera längs de upphöjda trägångarna till restaurangen eller baren, eller lär känna Nilen mycket bättre på en forsränningsexpedition.

Bästa stugor i Kidepo Valley

Apopka Safari Lodge

En underbar plats att bo på i den avlägsna och smärtsamt vackra vildmarken som är Kidepo-dalen. Denna lilla, intima lodge byggdes för hand av lokala hantverkare, med gästrummen belägna mellan stenblocken i en kopje (eller klipphäll). Från detta upphöjda läge kan du njuta av vidsträckt utsikt över klassiska afrikanska landskap – vida, öppna, gyllene slätter med vilda djur. Lodgen i sig erbjuder mer än tillräckligt i form av avledningar, inklusive en stenhuggen pool, men du kommer att vilja gå ner till savannen för att promenera eller köra en game drive bland det fantastiska djurlivet.

Bästa stugor i Queen Elizabeth National Park

Kyambura Gorge

Kyambura Gorge Safari Lodge har fått sitt namn från en spektakulär närliggande funktion och är också idealiskt beläget för att besöka ”QEP” (Queen Elizabeth National Park). Bo i en lyxig modern tolkning av en traditionell ”banda” och njut av aktiviteter inklusive båtutflykter på den flodhästfyllda Kazinga-kanalen.

En kort promenad leder från lodgen till början av schimpansvandringsleden – och du kan till och med boka en lugnande fotmassage när du kommer tillbaka till lodgen! Vid Kyambura Gorge är du också inom bekvämt räckhåll från de berömda trädklättrande lejonen i Ishasha-sektorn.

Lämna ett svar

Du kanske också undrar över