6 skäl att besöka North Island i Seychellerna – Tips & Råd

En pionjär inom konceptet ”barfotalyx” har North Island blivit ett ord för exklusivitet och integritet . Med bara 11 villor är det det ultimata gömstället för den tropiska ön – att spendera tid där känns som att ha en egen privat ö.

När du blundar och dagdrömmer om att komma bort från allt är North Island precis vad du föreställer dig: pudervita sandstränder, vajande palmer och klart, azurblått vatten. Om det inte övertygar dig om att detta är ett resmål som måste finnas på din lista, har vi packat upp ytterligare några skäl att besöka denna paradisö.

1. Lyxvillor och utmärkt service

Varje fantastiska villa har nästan 5 000 kvm yta med en grov och smidig stil som kombinerar organiska element och designer bitar. Skäm bort dig i det överdådiga badrummet, koppla av i din privata avsvalkningspool eller siesta i utomhussalan. Hur du spenderar din dag är helt upp till dig – din villaskötare och upplevelsevärd är alltid på jour för att uppfylla alla dina önskemål. De är briljanta på att förutse dina behov – ibland till och med innan du har uttryckt dem. Villa North Island, med sina trädäck som faller ner till en privat kurva av East Beach och cirka 8 000 kvadratmeter yta, kan bara vara det sista ordet i smekmånadsresor.

2. En semester i din egna stil

Din dag på North Island handlar om dig – vad du vill göra, och när. Aktiviteterna sträcker sig från det rent överseende till det adrenalinfyllda.

Ta dig tid att koppla av, eller ta dig ut i vågorna på en fisketur eller stå-up paddleboard. Gå in på de lokala korallreven – du kan till och med slutföra din PADI-dykkvalifikation med öns expertdivemaster. Tillbaka på land, ta vara på solen med ett yogapass i gryningen eller bestiga Spa Hill för hisnande utsikt över ön och ut över Indiska oceanen.

3. Aktiviteter för att underhålla barnen

Dina barn kommer att älska North Island! Var och en av presidentvillorna har ett andra sovrum för upp till två barn (och kan även göras om till en privat biograf för filmkvällar.) Öns Beach Buddy-aktiviteter för yngre gäster inkluderar att gräva efter ryktade piratskatter och chansen att göra sina första dyk på en kurs.

Aspirerande juniormästarkockar kan baka sina egna pizzor under kockarnas vakande ögon. En fullständig barnpassning ger föräldrar en välförtjänt paus, eller så kan du gå med barnen i en omgång beachvolleyboll eller på en cykel- eller buggytur för att möta en sköldpadda.

4. Utsökt mat

North Islands kök kanaliserar Seychell-kreolska traditioner för rätter som Millionaire’s Salad och använder de färskaste skaldjuren och föda öns frukter. Var och en av de många matställena på ön har sin egen unika atmosfär och smaker, från den sofistikerade Island Piazza till nybakad pizza och tapas på West Beach Bar. Du kan också äta middag i din villa, där tonvikten ligger på klassisk komfortmat Varje villa har också ett fullt utrustat skafferi, perfekt för när du bara vill ta ett mellanmål och gå till stranden.

5. Bevarande

Förutom att vara en fristad för människor är North Island också en fantastisk framgångssaga för bevarande. Dess tidigare liv som plantage innebar att det fanns arbete att göra för att återställa ön till dess fulla naturliga glans. Programmet Noah’s Ark har sett främmande växtlighet rensas och ersatts av plantor som odlats i öns egen plantskola.

Djurlivet har återvänt till ön, med fler sköldpaddor som häckar på stränderna varje år. Andra arter har framgångsrikt återinförts, inklusive Seychell White-Eye (en gång en av de sällsynta fåglarna i världen) och jättesköldpaddor.

6. Fantastisk spaupplevelse

Vid ankomst kommer du att uppleva North Islands barfotaritual – ett symboliskt välkomnande som hjälper dig att komma in i de långsammare rytmerna ölivet och lugnar bort all trötthet från din resa. Havsutsikten från spaet är nästan lika avkopplande som behandlingarna, som använder marina produkter för att ge dig alla fördelar med tid vid havet. När du glider tillbaka nerför Spa Hill passerar du öns största pool, en slingrande kurva av turkost vatten under palmerna – var beredd på att bli frestad!

Bonus tips:

7. Solnedgångar

Om du lyssnar noga kommer du att höra den mjukaste suck när solen sjunker ner i havet vid horisonten – troligen din egen suck av fullständig belåtenhet! West Beach Bar erbjuder de bästa platserna i huset för att se de härliga färgerna av en Seychelleras solnedgång och är platsen att vara för signaturcocktails och aptitretande sushi.

Det finns ingen anledning att lämna när dagen är slut – välj istället att njuta av en strandgrill och äta ute under stjärnorna innan du kör hem i din buggy. Håll utkik efter sköldpaddorna.

Lämna ett svar

Du kanske också undrar över