Vad Ska man ha med sig på Safari? Att ta med dig på Safari i Afrika

Bästa Saker att göra i Namibia - En Introduktion

När du ska på safari vill du ta med dig rätt saker för att vara förberedd för din tid i bushen, men du vill inte packa för mycket heller. Därför är vad man ska packa när man ska på safari en avgörande fråga. Eftersom en safari inte är som vilken annan resa som helst, har vi sammanställt en lista över saker du inte bör glömma att packa när du ger dig ut i naturen.

Kikare och kamera: Gör dig redo att observera

Alla dina resor handlar om att se saker, så gör dig själv en tjänst och packa en kikare när du ska på safari. Även om du har bra ögon kommer en kikare att göra dina spelturer så mycket mer spännande. Dessa små enheter är otroligt användbara för att upptäcka djur och gör att du kan inspektera naturen och vilda djur på nära håll.

För att se till att du kan minnas och återberätta de spännande historierna, glöm inte att packa kameran när du ska på safari. Du kommer att vilja fånga de massor av spännande och unika djuren som du ser under safarituren.

Keps eller hatt: Skydda dig från den afrikanska solen

Oavsett om du åker till Tanzania eller Kenya, till Namibia eller Sydafrika – solen kan vara väldigt stark och stressande på din hud.

Det finns en kroppsdel ​​som är särskilt utsatt som många av oss glömmer: våra huvuden. Att få solbränna på hårfästet eller till och med hela huvudet är inte särskilt trevligt. Ta med en keps eller hatt, något som sitter tätt på huvudet, för att skydda din hårbotten från den hårda solen och för att hålla damm borta från håret när du är på safari. När man funderar på vad man ska packa när man ska på safari är en keps eller mössa ett absolut måste.

Lampor: Se i mörkret samtidigt som du har händerna fria

Strålkastare är visserligen inte den mest glamorösa modeaccessoaren, och du kanske slutar upp ser ut som en gruvarbetare. Men när du funderar på vad du ska packa när du ska på safari, bör strålkastare definitivt finnas på din lista.

Dessa lampor är otroligt användbara: Att kunna se i mörkret samtidigt som du har händerna fria är en stor fördel, speciellt på campingsafari. På ekvatorn går solen ner tidigt runt 19.00 – med pannlampan kan du fortfarande läsa en bok, spela kort eller rota i ryggsäcken medan det är mörkt ute.

En bra bok och en resedagbok: Introspektion och reflektion

Du kommer att ha lite stillestånd medan du är på safari, så kom ihåg att packa en bra bok som du kan läsa på en skuggig plats under några träd.

Upplevelsen av att läsa en bok kan vara väldigt olika beroende på vilken miljö du befinner dig i.

Om du vill lära dig så mycket som möjligt om natur och djurliv, överväg att packa en guide om flora och fauna när du ska på safari.

Vad mer ska man packa när man ska på safari? En resedagbok! Det kan låta gammaldags, eller till och med påminna dig om dina tonår, men lita på oss: Du kommer att uppleva så många saker på så kort tid att det är ett bra sätt att reflektera över din tid i bushen att skriva ner dem.

Dessutom kommer det att hjälpa dig att komma ihåg alla dessa vackra små detaljer om din safariupplevelse. Att skriva dagbok är ett bra sätt att reflektera över de nya sakerna du lär dig och den nya världen du upptäcker. Eller kanske du vill insupa så mycket av din guides specialiserade kunskap som du kan? Då är penna och papper dina vänner.

Vad man inte ska packa när man ska på safari

En safari är inte en modevisning och du behöver inte ta med dina snyggaste kläder. När du ska på safari ska framförallt dina kläder vara funktionella och bekväma. Kom ihåg att du kommer att spendera många timmar i ditt safarifordon, så ta med dina bekvämaste sittbyxor. Ppacka inte några kamouflagekläder för din safari. Även om detta kan tyckas vara en bra idé att kamouflera dig själv från djur, kan det orsaka problem med den lokala regeringen att klä ut sig till militär personal.

Välj helt enkelt kläder i neutrala toner, gjorda av lätt tyg. Packa kläder som du kan lägga i lager och glöm inte långärmade skjortor och långbyxor för att skydda dig mot mygg på natten.

Kom också ihåg att inte ta med för många saker. Medan internationella flygningar har högt bagageutrymme, är utrymmet i safarifordonen begränsat. Ta alltid med en mjuk väska, inte en resväska med hårt skal. Resväskor kan inte förvaras i safarifordonen eftersom utrymmet är mycket begränsat.

Lämna ett svar

Du kanske också undrar över