6 Bästa Restaurangerna i Kapstaden – Tips & Råd

cape town city bowl 3545921 1280

Det finns mycket mer att se i Kapstaden än bara Taffelberget (även om det är otroligt,) och mycket mer att äta än dyr bläckfisk vid turistfällorna vid vattnet.

Kapstaden röstades nyligen fram till världens bästa matstad. En ganska fantastisk utmärkelse, och en som staden förtjänar fullt ut. Om du ska tillbringa tid i Sydafrika– kom hungrig och njut av att äta på de bästa matrestaurangerna i Kapstaden:

1. Bardough by Jason, Loop Street

Vad gör du om du redan är Kapstadens mest kända bagare och mannen som är ansvarig för föra ”degsanten” till den vackraste udden? Enkelt, du dammar av mjölet av dina tatuerade armar och öppnar en ny restaurang. Bardough är en evolutionär utlöpare av det ursprungliga (och permanent packade) Jason Bakery, men den här gången handlar det inte så mycket om hantverksbröden, som om kylda, avkopplande hängstunder. Detta är en sorts hipsterversion av en pyjamasdag, det här är din ursäkt för att njuta av öl och korv på en lördag. Som mannen själv säger, Bardough är ”lik men annorlunda.”

2. Scheckter’s Raw, Regent Road, Sea Point

Med sin världsberömda braaikultur har Sydafrika inte traditionellt varit känt som en grönsak hamn. Det börjar dock förändras och Toby Scheckter ligger i framkant av den gröna revolutionen. Detta är restaurangens motsvarighet till att springa genom en lantäng – naturlig, autentisk och rå.

Näringsrika och grymhetsfria ingredienser trängs om utrymme i häpnadsväckande veganska rekreationer av klassiska rätter, eller sprängs av helt nya recept. Njut av en måltid där smakerna matchar må-bra-faktorn. Och du kommer att må bra, samtidigt som du gör planeten en tjänst.

3. Hoghouse Brewing Company, Morningside Street, Ndabeni

I total kontrast till vårt senaste val, men lika jordnära, är Ndabeni ett ställe fokuserat på öl, bröd och grill. Besök bryggeriet eller rökrummet, och om det inte ger dig en seriös aptit och en törst som måste släckas, kommer ingenting att göra det! Njut av den autentiska rökeriupplevelsen i texansk stil, sköljd ner med en pint eller två Hogtale African pale ale. Eller matcha en hantverksmässig haka med deras hemmagjorda tonicvatten när Rooikrans trärök driver över greenen gräsmattor och under Cape Dutch gavlar: det är dags att äta.

3. Truth Coffee HQ, Buitenkant Street

Kaffeälskare, följ näsan till detta dedikerade rosteri. Den udda Steampunk-inredningen och servitörer klädda i västar och svetsglasögon kommer att hålla dig distraherad medan du väntar på din kopp kaffe. Varje shot extraheras kärleksfullt från bönor rostade på plats. Detta är ett café där kaffe inte är en dryck; det är en religion. Ta del av frukostmenyn hela dagen med högar av nyttig godhet och förbered dig för en uppenbarelse.

5. Kalky’s Fish and Chips, Kalk Bay

Detta har varit ett landmärke på halvön i årtionden och det är väl värt en kort bilresa ut ur staden. Restaurangen kunde inte vara närmare havet, och vad du ser är vad du får. Välj klassiskt kummel eller kolja och pommes, fiskkakor och mosiga ärtor från den bakgrundsbelysta menyn och mys för dina medgäster på långa bänkar vid gemensamma bord med plastskivor. Njut av Kapstadens bästa fish and chips. Helt opretentiöst och helt omöjligt att missa.

6. The Test Kitchen, Albert Road, Woodstock

Har du inte bokat för några veckor sedan? Ah, då kanske vi måste göra dig besviken.

Vi är alla för att vara spontana på semestern, men det här är en av de tillfällen då du bör planera långt i förväg och boka det bordet. Superstjärnkocken Luke Dale-Roberts är en man som har kök i världsklass vilket har satt denna restaurang stadigt på matkartan i Kapstaden. Som namnet antyder är Testköket ett laboratorium för matinnovationer som producerar ätbara experiment. Det är också ett ljuvligt kärleksarbete som regelbundet finns med på listor över världens bästa restauranger. Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Du kanske också undrar över