10 Bästa Platserna att Besöka i Afrika – Tips & Råd

playa francesca 2460286 1280

Afrika har massor av fantastiska platser att erbjuda.

En safari-semester kan vara precis svaret du har letat efter för att skapa lite action i din vardag och vidga dina vyer.

De flesta stugor och lodger i Afrika ligger i avlägsna områden vilket skapar en avkopplande och lugnande atmosfär. Kolla in vår lista över de 10 bästa platserna att besöka i Afrika!

Laikipia, Kenya

Kenyas höga land har aldrig haft så mycket av rampljuset som Masai Mara. Denna region är hem för några av Kenyas bästa lyxlodger, plus banbrytande bevarandeprojekt.

Dessa inkluderar ansträngningar för att rädda några av landets mest ikoniska (och ovanliga arter) som Grévys zebra och den retikulerade giraffen med dess tegelväggsmönster, plus trädplanteringsinitiativ och en av Afrikas enda kvinnliga patruller mot tjuvjakt. Lodges i Laikipia fortsätter att tänja på gränserna för safarilyx – var en av de första att bo på Governor’s Mugie House eller upplev den chica stilen på Segera Retreats Green House-villa.

Madikwe, Sydafrika

Madikwe rankas regelbundet som ett av de bästa vilda reservaten i Sydafrika och ligger inbäddat vid gränsen till Botswana. Det är en framgångssaga för bevarande som är känd för sin exceptionella visning av vilt – inklusive att vara en av de bästa platserna i sydfrika att se utrotningshotade vildhundar. Madikwe är särskilt väl lämpad för familjer som reser med små barn eftersom området är malariafritt, och reservatet kan nås på bara 4 timmars bilresa från Johannesburg (så att du kan minimera antalet regionala flyg på din resplan).

Whale coast, Sydafrika

Sydafrikas oändliga kilometer långa kustlinje är lika övertygande som nationalparkerna i inlandet. Oavsett om du är intresserad bardval eller annat så hittar du mycket att njuta av här.

Ta en avslappnad promenad runt charmiga fiskebyar med fungerande hamnar, konstgallerier och pittoreska kaféer, eller bege dig ut till havet på en kryssning med valskådning. Bo på den splitternya, ultrasnygga villan Perivoli Lagoon House eller utforska det unika ”fynbos” blomsterriket i det oförstörda ekoparadiset Grootbos Forest Lodge.

Kibale, Uganda

Kibale Forest består av böljande gröna kullar prickade med bananplantager och kratersjöar, med en bakgrund av det skyhöga, snötäckta Rwenzori Berg.

Denna region är en av de bästa platserna i Afrika att se vilda schimpanser. Schimpanserna är vana vid människor, så de kan ses på relativt nära håll när de äter, matar, talar och svänger genom träden. Om du har vandrat med gorillor, tenderar schimpansvandringar att vara mycket starkare och mer energiska!

Du kan också utforska Bigodi-våtmarken till fots, på jakt efter den gigantiska (men svårfångade) skonäbben – en gigantisk storkliknande fågel som kan nå en höjd av 1.5m. Vi rekommenderar att du bor på Kyaninga Lodge som består av vidsträckta klippkanter, timmerstugor med utsikt över en kratersjö där du kan paddla kajak eller ta en uppfriskande dopp efter schimpansvandring.

Kigali, Rwanda

Rwandas prydliga, vänliga huvudstad är en värdig mellanlandning på vägen för att se bergsgorillorna. De nya villorna på The Retreat erbjuder den perfekta startplatsen för att utforska denna kuperade stad, oavsett om du vill byta på marknaderna eller spåra din favoritfrukostdryck tillbaka till dess källa på en kaffetur. Folkmordsmuseet – som lyfter fram de fruktansvärda händelserna 1994 – är ett måste-besöka. Även om skärmarna är upprörande, är det ultimata budskapet ett av hopp för ett land som har tagit enorma kliv framåt.

Mashatu, Botswana

På stranden av Limpopofloden erbjuder Mashatu Game Reserve en holistisk vildmark upplevelse, inklusive inte bara fantastisk naturskådning (med leoparder och elefanter bland de otvivelaktiga höjdpunkterna). Tillbringa tid i gömslen och vänta på att vilda djur ska komma till dig, eller hoppa på en mountainbike för att utforska den oländiga terrängen.

Drönarfotograferingsalternativ erbjuder ett annat perspektiv på det anmärkningsvärda landskapet, medan de nya Mashatu Euphorbia Villas (belägen på en klippa, med fantastisk utsikt över floden) är vårt bästa boendeval.

Kafue, Zambia

Zambias stora Kafue National Park är endast tillgänglig under en del av året. Under de månader som stugorna är öppna ger det chansen att bevittna enorma hjordar av betande antiloper, plus stoltheten av lejon som jagar dem.

Vår favorit Kafue lodge är Shumba Camp – uppkallad efter de lokala stora katterna. En höjdpunkt för alla besök i Kafue är en tidig morgonflygning med luftballong över slätterna – du kan verkligen se för massor där uppe!

Gonarezhou, Zimbabwe

Gonarezhou får relativt få besökare jämfört med några av Zimbabwes mer kända nationalparker. På det lokala språket betyder namnet ”elefanternas plats” och det är ett passande dramatiskt landskap för att möta Afrikas största landdäggdjur.

Förutom en stark bevarandeetos har reservatet framgångsrikt engagerat sig med lokala samhällen för att skapa ett mycket modernt förhållningssätt till holistisk bevarande. I den norra kanten av reservatet ligger Chilo Gorge Lodge inbäddat mitt i mogen skog och ger dig vidsträckt utsikt över vildmarken.

Makgadikgadi, Botswana

Botswanas enorma saltlägenheter är något du måste ta en närmare titt på. Du kan upptäcka fossiler eller gamla pilspetsar av sten, eller spåren efter varelser som sträcker sig från bedårande surikater till skorpioner.

Rader av palmer markerar traditionella elefanters migrationsvägar, medan än idag korsar flockar av zebra området på jakt efter säsongsbetonat vatten och bete. Det ikoniska Jack’s Camp erbjuder lyx i beduinstil med ett naturhistoriskt museum och har genomgått en fullständig renovering.

Mozambikas stränder

Bara en relativt kort flygresa från söder Afrikas hotspots för vilda djur, den perfekta sanden och varma azurblå vågorna på Moçambiques kustlinje är perfekta för en semesterförlängning före eller efter safari.

Otroligt färska skaldjur, vajande palmer och mil efter mil av öde strand gör en av Afrikas mest idylliska destinationer, och sedan finns det öarna, genomsyrade av historia och romantik. Kom bort från allt i en exklusiv villa, eller njut av en picknick med sandbarer med lite korallrevssnorkling.

Våra favoritbadorter i Moçambique inkluderar:

  • Azura Quilalea Private Island
  • Anatara Bazaruto Island Resort
  • Azura Benguerra Island
  • Santorini Moçambique

Lämna ett svar

Du kanske också undrar över