10 Bästa Platser i Afrika för en Smekmånad – Smekmånadsdestinationer i Afrika

duiker island 2076042 1280

Kärlek finns i luften – och ingenstans mer än Afrika. En gång i reservatet för äventyrare och upptäcktsresande är Afrika nu hyllat för sin enastående naturliga skönhet och fantastiska destinationer. Detta skapar det perfekta receptet för romantik, så här är vår lista över de tio bästa ställena att smekmånad i Afrika:

Serengeti, Tanzania

Det finns inga gränser att älska, och till synes inget slut på de vidsträckta slätterna i norra Tanzania. Ha en picknick under ett spridande akaciaträd och somna i ditt lyxiga safaritält medan massajkrigare står och vakar. Eller glid försiktigt över de magnifika landskapen i en luftballong innan du försiktigt går ner för en champagnefrukost.

North Island, Seychellerna

Rymliga, lyxigt inredda villor, vidsträckta stränder med pudervit sand och Indiska oceanens varma vatten ger den perfekta smekmånadsmiljön. Avskildhet och exklusivitet är ledorden här – du kommer att känna att du har din egen privata ö. Varje dag på North Island är utformad efter allt du vill ha, och personalen har en otrolig förmåga att förutse alla dina behov.

Segera Retreat, Kenya

Segeras betoning på holistiskt välbefinnande uttrycks i den utsökta ekologiska maten, spa och yogaupplevelser. Förmodligen Afrikas mest lyxiga alternativ för sömn, Fågelboet vid Segera är också ett av de mest utmärkande. Den är skapad för att likna ett örnbo och reser sig över de omgivande trädtopparna för att ge 360-graders utsikt över Laikipia-regionen.

Cape Winelands, Sydafrika

Dramatiska berg ramar in de bördiga dalarna i Cape Winelands. Böljande landskap och ett perfekt klimat ligger bakom områdets långa historia av vinframställning i världsklass, och idag kan du njuta av aptitretande måltider sköljda ner med några av de finaste vinerna du någonsin kommer att smaka.

Sossusvlei, Namibia

Hem till världens högsta sanddyner, glöder Namiböknen med skiftande skuggor och färger när varje dag börjar och slutar. Förundras över den speciella magin av gryning och skymning när sanddynerna vaknar och slumrar med den stigande eller nedgående solen. Bli fascinerad av sanddynernas slingrande former, eller ta en tumla tillsammans och rulla nerför en sandig sluttning – ditt inre barn kommer att älska dig för det!

Marrakech, Marocko

Nästa på vår lista av de bästa ställena för smekmånad i Afrika är Marrakech. Detta land är en fröjd för alla sinnen, och en av de mest fascinerande platserna på jorden att förlora dig själv i nuet. Varje dag lovar glädje, upptäckter och intriger, från gryningsropet till bön till en takcocktail i solnedgången.

Utforska friluftsmarknaden Djemaa el-Fna och Dyers’ Souk, och ta dig sedan ut i den gröna kaktusträdgården på Jardin Majorelle. Marrakech kommer att finnas kvar länge i dina minnen.

Vulcanoes National Park, Rwanda

Att spendera tid med bergsgorillor kan vara en oerhört gripande upplevelse – och för de flesta rankas det som deras mest meningsfullt möte med vilda djur.

Du kommer att upptäcka att din röst naturligt reduceras till en viskning, och att se din älskades ansikte lysa upp av glädje och förundran kommer att få dig att känna dig närmare dem än någonsin tidigare. Rwandas centralafrikanska läge gör att djurlivet här skiljer sig ganska mycket från andra afrikanska länder du kanske har besökt. Förutom gorillor finns det möjligheter att se gyllene apor och många olika fågelarter i Rift Valley.

Tongabezi, Zambia

Tongabezi är legendarisk i Zambia, lika mycket för sin egendomliga inredning och varm gästfrihet för dess fantastiska läge vid floden Zambesi. Trädkojorna låter vuxna leva ut den ultimata barndomsfantasien, bara med tillägg av flodhästar som grymtar och skrattar i närheten. Se solnedgången sjunka ner i den mäktiga floden från ditt utomhusbad, när fåglarna flyger till sina bäddar och de första stjärnorna börjar blinka, och njut av en romantisk middag på ditt privata däck.

Earth Lodge, Sydafrika

Sabi Sands Game Reserve är känt som en av de bästa platserna i Afrika för rovdjursobservationer, men det kan också vara en givande plats för att jaga stunder av ren överseende. Njut av en delad spabehandling på Amani Spa som erbjuder holistiska behandlingar som är helt i linje med lugnet i bushen och är designade för att läka, slappna av och föryngra. Släpp iväg – bara ni två – till en middag med levande ljus under stjärnorna.

Gör en önskan vid ett stjärnfall eller se stjärnbilderna sakta rotera ovanför dig, medan du njuter av smakerna och njuter av möjligheten att prata om saker som verkligen betyder något för dig – eller njut av en sällskaplig tystnad, bara bruten av det avlägsna dånet från en lejon när den afrikanska natten vaknar till liv.

Chem Chem Lodge, Tanzania

Chem Chem Lodge har en av de vackraste miljöerna i någon lodge var som helst. Det är ett ganska påstående, men det är ett som är fullt berättigat i det ögonblick du ser dess läge på den östra stranden av Tanzanias Lake Manyara. Den 5-stjärniga lodgen ligger på en ljuvlig palmö och består av ett överdådigt huvudhus och åtta avskilda sviter i tältstil. Varje svit är designad för att framkalla andan, lyxen och intimiteten hos en autentisk vintagesafariupplevelse.

Chem Chem är en plats där tiden kan stå stilla, och du kan uppskatta varje ögonblick i din egen takt – såvida du förstås inte antar utmaningen att springa över slätterna i sällskap med en massajkrigare för att jogga dina förfäders minnen av att vara en afrikansk jägare.

Lämna ett svar

Du kanske också undrar över