Kenya Reseguide för Familjer- En Guide till att Resa till Kenya med Familjen

mount kilimanjaro 1025146 1280

Att åka på safari är ett idealiskt sätt för upptagna familjer att tillbringa kvalitetstid tillsammans och stärka sin relation.

Med lite förhandsplanering kan en semester i Afrika innehålla en perfekt blandning av roliga (men lärorika) barnaktiviteter, såväl som mer avkopplande stunder för vuxna. Plus, naturligtvis, massor av upplevelser som vuxna och barn kan dela.

Om du planerar en familjesafari (och speciellt om ditt sällskap inkluderar några nybörjare) så finns det ingen finare destination än Kenya – landet där safari började, och scenen för några av Afrikas mest spektakulära ögonblick av vilda djur. Här är vår Kenya reseguide för familjer.

Nairobi

Den livliga, färgstarka huvudstaden kommer sannolikt att vara utgångspunkten för din kenyanska familjesafari, men det finns mycket mer i den än bara ankomstloungen på flygplatsen. Nairobi har några historiska hotell med underbar, autentisk atmosfär, och det är värt att spendera en dag eller två där.

Att besöka David Sheldrick Wildlife Trust i Nairobi National Park låter dig ha ett nära möte med flockguiden. Föräldralösa elefanter från hela Kenya hittar en fristad här, där de vårdas tillbaka till hälsa och förbereds för en eventuell återvändande till naturen. Att möta och mata en föräldralös elefant är en oförglömlig upplevelse, men kom ihåg: unga elefanter (precis som unga människor) bildar starka känslomässiga band snabbt, och du kan ha svårt att lämna!

Ännu närmare staden kan du kanalisera din inre Robert Redford eller Meryl Streep genom att besöka Karen Blixen Museum. Detta är den faktiska bondgården som författaren till ”Out of Africa” ​​bodde i.

Om mamma och pappa känner sig lite jetlaggade, testa då ett besök på Karunguru Coffee and Tours (bara 40 minuter utanför Nairobi). Denna kaffefarm avslöjar hemligheterna bakom odlar och producerar kaffe och erbjuder vitaliserande koppar av Kenyas bästa kaffe.

En familjesafari erbjuder också dig och dina barn flera möjligheter att ge något hänga tillbaka till folket i Kenya – och särskilt dess barn. Alla tomma utrymmen i ditt bagage på vägen till Kenya kan användas som en del av Pack for a Purpose initiativ – de kan ge råd om den bästa sportutrustningen eller utbildningsmaterialet att ta med till Kenya.

Organisationen One Horizon går ett steg längre genom att erbjuda chansen att besöka en kenyansk skola och hjälpa till med undervisning, förbereda lunch eller hälsoutbildning. One Horizon har haft en djupgående positiv inverkan på hundratals barns liv – och upplevelsen kommer utan tvekan att förändra ditt liv också. Att träffa barn som lever ett väldigt annorlunda liv kan vara en ögonöppnare för dina egna barn.

Safariaktiviteter

Den kanske mest ikoniska kenyanska safariupplevelsen är att bevittna den stora gnumigrationen. Detta årliga evenemang, som ser miljontals djur i rörelse på jakt efter bättre bete. Detta är din bästa chans hittills att ge dina barn upplevelsen av att se spel, snarare än att spendera semestern med att spela tv-spel.

Att bo i Kenya

One Forty Eight är Nairobis nyaste boutiquehotell, beläget i det lugna förort till Langata. Boendet i Main House är idealiskt för familjer av nästan alla storlekar, eftersom det har tre sovrum plus en ombyggd lodge för barn. Vilda djur (inklusive apor och vårtsvin) går frekvent omkring i trädgårdarna och det finns gott om plats på gräsmattorna för en omgång krocket. På natten kan du till och med höra lejon ryta från Nairobis nationalpark, medan du också kan besöka dina mycket mindre bullriga grannar vid den intilliggande giraffreservatet. One Forty Eight erbjuder den perfekta kombinationen av närhet och lugn och ro.

Ol Pejeta Bush Camp är ett underbart sätt att uppleva de banbrytande naturvårdsprogram som äger rum på Ol Pejeta Conservancy i Kenyas Laikipia-region. Förutom guidad vandringssafari kan du också besöka Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary eller lära dig hur du hittar ”djungelns kung” med lejonspårningslektioner.

Ol Pejeta erbjuder ett antal lyxiga safariövernattningsalternativ, men även om du kommer att bli fantastiskt välskött kommer du inte att vara de viktigaste gästerna. Den titeln tillhör de två sista norra vita noshörningarna på jorden, som är skyddade vid Ol Pejeta. Tyvärr, även om de är säkra från skada, är de båda honor, vilket betyder att arten nu är på randen av utrotning.

Naboisho Camp, i en privat koncession som grannar Masai Mara, är en fristad för stressade människor såväl som för vilda djur. Den erbjuder en perfekt blandning av spänning och exklusivitet, såväl som lugn och ensamhet. Med aktivitetsalternativ, inklusive flugcamping och hästsafari, är detta platsen att skapa oförglömliga minnen på ditt afrikanska äventyr.

Det bästa av allt är att deras barnsafari-program drivs av guider som växte upp i området: detta var deras barndoms lekplats. De är också alla familjemän, vilket innebär att de kan dela hemligheterna i den afrikanska bushen samtidigt som de är medvetna om sitt ansvar.

Lämna ett svar

Du kanske också undrar över