Marocko Reseguide: Vad du behöver veta innan du besöker Marocko

mosque 4134459 1280

Marocko för tankarna till bilder av skönhet, romantik, intriger och klassiska kulturer, men landet är allt det och så mycket mer.

Marocko är ett otroligt mångsidigt afrikanskt land som omfattar berg, öknar och antika städer. Ta en titt på vår snabba Marocko-reseguide till Marocko:

När man ska resa till Marocko:

Marocko är en otrolig destination året runt eftersom klimatet varierar beroende på region. Sommarmånaderna juni och juli kan vara mycket varma; mellan november och maj är dock temperaturerna lägre och mer behagliga.

Den marockanska kustsommaren är solig och mild med temperaturer som är höga 20 medan bergskedjorna är ganska varma och torra. Inåt landet är temperaturerna varmare ju längre söderut du kommer.

Vintrarna i Marocko (november till februari) är generellt milda, men de kan nå 4 grader. Det är inte ovanligt att se lätt snö i norra Marocko och Atlasberget. De norra delarna av Marocko och kustlinjen kan vara lite blöta; medan vintrarna i söder tenderar att vara torrare men lite kallare.

Förhandling i Marocko:

Shopping är en marockansk tradition. Alla städer har souker (marknader) och det finns hundratals över hela Marocko varje dag. Som på alla andra marknader finns det kopior (var försiktig med falska varor); men det finns också massor av pärlor att hitta.

Omfamna möjligheter att pruta och pruta om souvenirer. Bestäm hur mycket du tycker att ett föremål är värt och gå för det!

Det indikerade priset är bara en utgångspunkt. Marockanska säljare kommer att ha ett minimum som de är villiga att acceptera, så var beredd med det högsta du kommer att betala. Att förhandla är en upplevelse i sig och bör inte skapa hårda känslor för någon av parterna. Med det sagt, var artig, lättsam och kom ihåg att le.

Ibland kommer du att stöta på en översättare som försöker hjälpa till förhandla eller fungerar som mellanhand. Det är troligt att de gör en provision från dina inköp. Det betyder inte att de inte kommer att kunna hjälpa till, men om du är säker på att du kan hantera köpslående på egen hand kan du artigt tacka nej till deras hjälp.

Shopping i Marocko handlar om upplevelsen. Detta är en möjlighet att interagera socialt med lokalbefolkningen. Chansen är stor att du kommer att smaka på lite utsökt myntte, höra en fascinerande historia och ta med dig vackra souvenirer från dina resor.

Insidertips:

 • För en sann fördjupning i Marockansk kultur, inkludera minst en Ryad i din resplan. Ryads ligger normalt i, eller i utkanten av medinan, historiska byggnader som berättar en historia. Lyxhotell ger inte så mycket karaktär.
 • Tillåt minst två nätter i öknen, på grund av restid.
 • Bo på hotell på utkanten av sanddynerna i motsats till den livliga staden Erfoud.
 • Innan du väljer alternativet att bo i ett beduintält, förstå nivån av komfort kontra att bo på ett hotell i omkretsen.
 • Om du har begränsad tid att resa (1 vecka), besök Marrakech och södra istället för bara de kejserliga städerna Rabat och Fez, som kan anses vara repetitiva.

Våra favoritryads:

 • La Maison Arabe – den äldsta Ryaden i Marrakech
 • La Villa des Orangers – en lyxig Ryad – Relais and Chateau-fastighet
 • La Mamounia – ett vackert palatshotell
 • Ryad Fez – en lyxig Ryad i Fez – Relais and Chateau-fastighet
 • Ryad Myra – en fantastisk, 4-stjärnig Ryad i Fez, i en historisk byggnad
 • Dar Ahlam – en exklusiv tillflyktsort i Skoura på väg till/från öknen
 • Lina Ryad & Spa – en pittoresk Ryad i hjärtat av Chefchaouen

Snabb fakta:

Plats: Marocko ligger i norra Afrika, gränsar till Nordatlanten och Medelhavet, mellan Algeriet och Västsahara

Område: Lite större än Kalifornien, Marocko täcker 446 550 kvadratkilometer land.

Huvudstad: Rabat

Befolkning: Mer än 32 miljoner människor bor i Marocko.

Språk: Arabiska (officiell), berberdialekter och franska som ofta är språket för näringslivet, regeringen och diplomatin. Religion: Muslim 98,7 %, kristen 1,1 %, judisk 0,2 %

Valuta: Marockansk dirham

Marockos internationella flygplats: Mohammed V International Airport (Flygplatskod: CMN) är Marockos största flygplats för långdistansflyg. Marrakech har också en livlig internationell flygplats, Al Menara Airport (Flygplatskod: RAK), med service till många europeiska destinationer.

Att ta sig till Marocko: De flesta flyger antingen till Marocko eller anländer med färja från Spanien och Frankrike.

Marockos ambassader/visum: De flesta nationaliteter behöver inget visum för att komma in Marocko som turist.

Lämna ett svar

Du kanske också undrar över