Reseguide Namibia – Vandring i Namibia Tips & Råd

rocks 6351404 1280

Med sitt fantastiska och varierande landskap och natur erbjuder Namibia många vandringsleder och rutter. Oavsett om det är landskapet i NamibRand Nature Reserve, de imponerande Erongobergen eller den orörda naturen i norra Fish River Canyon – det finns något för alla i Namibia! Vi har satt ihop de vackraste och mest intressanta vandringsturerna i Namibia åt dig.

Det är en av de mest kända vandringarna i Namibia och tar dig genom det hisnande naturreservatet NamibRand på tre dagar/två nätter. Du kommer att lära känna mångfalden i öknen, vandra över sandklädda sanddyner och genom bergiga landskap. I lugnt tempo, och bara packat med en dagsryggsäck, tillryggalägger du vanligtvis inte mer än 12 km om dagen.

De två övernattningarna är verkligen en höjdpunkt, eftersom de äger rum mitt i sanddynerna under bar himmel. Varma och mysiga tältsängar, utsökt trerätters middag på kvällen och buskduschar med varmt vatten gör denna vandring till en oförglömlig upplevelse.

Erongobergen är utan tvekan en av de mest imponerande regionerna i Namibia. På detta tre dagar långa äventyr tillbringar du en natt på den bekväma Hohenstein Lodge och en annan natt på det rustika Etemba Wilderness Camp.

Den första dagen går du på en ca 3-5 timmars vandring genom det spektakulära klipplandskapet i ”Boulder Forest” med en erfaren vandringsguide och njuter av vidsträckta vyer hela vägen till Spitzkoppe. På den andra dagen kommer du att vandra i gårdsområdet Etemba och utforska regionens typiska hällmålningar.

Trans Kalahari Walk är en guidad vandring genom det breda och fascinerande dynlandskapet i Kalahari i Namibia. Regionen kännetecknas av torr savann och de typiska röda sanddynerna, som kontrasterar vackert med den blå himlen och det gula gräset i de breda dyndalarna.

Vandringen har en total längd på ca 20 km, varav ca 16 km första dagen och 4 km andra dagen. Vi skulle inte bedöma svårighetsgraden som särskilt hög, men du bör vara någorlunda värmetolerant eftersom dagStemperaturerna i öknen kan vara ganska höga. Övernattning i vackra Kalahari Red Dunes Lodge och andra natten i ett rustikt dynläger med två stugor med halmtak med dusch, utsiktsterrass, pool och en lapa.

Denna vandring är en mycket speciell upplevelse och tar dig genom det spektakulära landskapet i norra Damaraland. Regionen är hem för en mängd olika växter och däggdjur.

Sällsynta ökenelefanter och noshörningar delar de bördiga dalarna med vaksamma geparder och hjordar av oryx. Resenärer som gillar att vara mitt i naturen och letar efter breda, orörda landskap, tillsammans med absolut tystnad och avskildhet, är denna vandring idealisk för dem.

Den guidade vandringen med en välutbildad vandringsguide startar vid Palmwag Lodge och leder till River Camp i första etappen på 2-3 timmar. Nästa dag är en längre vandring på 15-20 km.

Målet är fjälllägret som nås tidigt på eftermiddagen. De två rustika lägren har vardera fem upphöjda sovplattformar med skärmar som rullas upp på kvällstimmarna för att ha fri sikt över Namibias stjärnhimmel. Varje plattform är utrustad med bekväma madrasser, sängkläder, toalett och tvättmöjligheter. Delade badrum med hinkdusch finns för dusch. Med alternativet 3 nätter tillbringar gästerna en andra natt i bergslägret och går på fler vandringar.

Den cirka 32 km långa Canyon Klipspringer Trail är en självstyrd vandring som tar deltagarna genom den orörda naturen i norra Fish River Canyon i södra Namibia. Leden erbjuder fysiskt vältränade och äventyrliga vandrare en unik och oförglömlig vandringsupplevelse.

Bekvämt transporteras bagage och utrustning från läger till läger, så deltagarna behöver bara bära sitt dagspaket. Vandringens start och mål är Klipspringer Base Camp, där vi ska grilla tillsammans i början av vandringen. De andra enkla och rustika lägren på sträckan är utrustade med madrasser, matlagnings- och grillmöjligheter och sanitära utrymmen. Vandrare måste själva tillhandahålla varmvatten och elda upp de vedeldade pannorna (så kallade åsnor) själva.

Naukluftbergen i Namibia är ett sant paradis för vandrare och imponerar med en fascinerande flora och fauna, samt imponerande vandringsleder. Utgångspunkten är ofta gästgården Büllsport.

Härifrån kan du ta olika vandringar. Den mest kända är förmodligen turen genom Quiver Tree Gorge. Vandrare drivs upp i bergen, där turen börjar, via en 4×4-led. Redan på vägen dit har du goda chanser att uppleva olika vilda djur. Hela vandringen bör påbörjas på morgonen och tar cirka 6 timmar. Det är en krävande tur och du bör ha en viss fysisk kondition.

En annan vacker vandringsled är Bogenfels Tour, som tar 5-6 timmar från/till Büllsport. Det är också möjligt att köra en 4×4 till Teufelsschlucht och börja vandringen där. Då varar det bara 3-4 timmar. Vandringen leder ner till Bogenfels på en gammal, stenig zebrastig och överraskar med imponerande vidsträckta vyer och ett hisnande landskap.

Lämna ett svar

Du kanske också undrar över