Bästa Saker att göra i Namibia – En Introduktion

Bästa Saker att göra i Namibia - En Introduktion

Som resenär i Namibia har du många möjligheter att samla stora och varierande upplevelser. Dels har du möjlighet att ta del av klassiska safariaktiviteter i nationalparkerna i Namibia, som erbjuds på de flesta boenden och ofta bokas i förväg

Å andra sidan finns det väldigt speciella aktiviteter som du kan ta del av under din Namibia-resa. Till exempel är cykelturer en levande ökentour eller actionfylld fyrhjuling tillgänglig för dig. I den här reseguiden kan du ta reda på om klassiska och speciella toppaktiviteter i Namibia.

I Namibia och de flesta andra afrikanska länder kan du göra de klassiska safariaktiviteterna under din rundresa. Game drives i Namibias nationalparker är ett bra sätt att lära känna djurlivet bättre. Professionella guider kör med dig i safarifordonet till djurrika områden i nationalparkerna och hjälper dig att upptäcka djuren och, beroende på boendet, möjliggöra spännande djurobservationer på morgonens game drives såväl som eftermiddagsdriven.

Dessutom kan du komma mycket nära djuren på professionellt guidade bush-vandringar och få en ännu mer intensiv safariupplevelse.

Den klassiska avslutningen på dagen är en solnedgång, där du tar en paus på en vacker plats i solnedgången, avslutar dagen med en gin och tonic och lite snacks och njuter av solnedgången.

Om du vill lära känna Namibia på ett väldigt speciellt och väldigt ekologiskt sätt men inte vill missa nöje och action, är en fatbike-tur precis något för dig. Upptäck flora och fauna i Swakopmund och dess omgivningar på cykel!

Namiböknen i Namibia är redan mycket imponerande med sina enorma och breda sanddyner och utforskas igen på en fatbike-tur på ett annorlunda, mycket miljövänligt sätt. På så sätt kan flora och faunas livsmiljö skyddas och utforskas på ett sportigt och mycket naturligt sätt.

Det finns också några andra saker att göra i Swakopmund-området. Du kan till exempel delta i en guidad Living Desert Tour.

Tillsammans med en ökenexpert och entusiast ska du ge dig ut på jakt efter Namibias ökenbor under ”Living Desert Tour” i Namiböknen, vilket är en mycket speciell aktivitet under en resa till Namibia.

Otaliga djur lever i hemlighet i Namiböknen. Till exempel spindeln ”Dancing White Lady” eller ökenkameleonen, som lever i den karga undervegetationen, skickligt kamouflerad och anpassar sin färg efter ljusförhållandena. De letar också efter ”Lilla Fem” i Namibia. Den nästan genomskinliga palmatogecko, den oansenliga men inte ofarliga sandhuggormen och färgglada ödlor är några av dem som du kan upptäcka under Living Desert Tour i Namiböknen.

Slagbaggen har också sitt hem i Namibias ökensand. På morgonen vandrar han uppför sanddynernas krön och ställer sig upp och ner där. Dimman rinner ner för benen och kan slurpas direkt därifrån – en smart överlevnadsstrategi i jordens äldsta öken. Du kommer att lära dig dessa och andra hemligheter i öknen på ett levande och humoristiskt sätt på denna Living Desert Tour. Du färdas i ett fyrhjulsdrivet fordon i den afrikanska öknen och kör genom det fantastiska dynlandskapet i Namiböknen på vägen tillbaka till Swakopmund – en unik upplevelse.

Fyrhjuling i Namiböknen är en upplevelse av ett speciellt slag som inte bör missas på en resa till Namibia. Med erfarna guider kommer du att ge dig ut på en händelserik tur genom öknen på dessa fyrhjuliga motorcyklar. Upplev Namiböknen och de till synes oändliga sanddynerna på nära håll. Förkunskaper om fyrhjuling är inte nödvändiga för de flesta av de turer som erbjuds.

Guiderna kommer tydligt att förklara hur man använder cykeln och ger dig välgrundade instruktioner samt praktiska tips för en smidig och actionfylld fyrhjulingstur i Namiböknen. Och så börjar det – sanddyner upp och ner. Rent adrenalin när nosen på fyrhjulingen sakta lutar framåt på dynen och du direkt börjar glida. Missa inte detta under din resa till Namibia!

Lämna ett svar

Du kanske också undrar över