Vackra turistdestinationer i Afrika

damian patkowski T LfvX 7IVg unsplash

Den som väljer att besöka Afrika kommer att få ta del av en sorts miljö som man sällan skådar någon annanstans. Oavsett om man är av den mer äventyrliga sorten eller helt enkelt bara vill komma iväg en stund och besöka ett avslappnande turistmål, finns det något för alla i Afrika. I den här artikeln kommer vi att ta upp några tips på fantastiska afrikanska resmål.

Upptäck Afrikas vackra natur

Ifall man känner sig frestad av den vackra natur som Afrika har att erbjuda, finns det alltid sista minuten resor att ta del av. De välkända Victoriafallen är ett givet val för många, men det finns även lite torrare alternativ som exempelvis Serengetis savanner i Tanzania.

 Om man har barnen med sig och de vill få se sina favoritdjur, kan man ta en tur till Krugers nationalpark som finns belägen i Sydafrika. Här kan man uppleva allt från lejon och leoparder till elefanter och noshörningar.

Afrikas sprudlande stadsliv har en tendens att imponera

Storstäderna i Afrika utmärker sig med tanke på att de erbjuder en unik blandning av nutidens modernitet och ett historiskt kulturarv som ger upphov till en genuin känsla av nostalgi. Kapstaden är känd för sina vackra stränder, häpnadsväckande berg samt sin unika gastronomi. 

En matupplevelse som verkligen inspirerar gommen är också något som man kan ta del av i Marrakech, där den historiska arkitekturen får en alldeles egen lyster när man beskådar den i solnedgången, samtidigt som man sitter på någon uteplats med en kopp te gjort på örter man aldrig tidigare smakat.

Stränder med en alldeles speciell touch

Vill man komma bort från det vimlande stadslivet och istället njuta av en klassisk solskenssemester, kan det vara en god idé att prova på Afrikas vackra stränder. Seychellernas ögrupp ger dig möjligheten att uppleva en Thailandsliknande omgivning, fast på afrikanskt vis. 

En idealisk destination för den som vill njuta av en tropisk upplevelse när det är dags att åka på semester. Zanzibar är en annan naturskön pärla utanför Afrikas kust, som tillhör Tanzania. Det kristallklara vattnet som slår mot den vita sanden är tillräckligt för att få vem som helst att glömma bort regn och rusk här hemma.

Monument från forna tider

Egypten är vidare också ett självklart alternativ för den som själv vill uppleva de fantastiska historiska vyer som man så ofta fått se i både filmer och dokumentärer. När man sedan blandar en sådan upplevelse med den rogivande doften som alltid är närvarande i denna historiska merkantilkultur, får man en turistdestination som man verkligen inte vill lämna när datumet för hemresan plötsligt har infallit.

Du kanske också undrar över