Tanzania och Zanzibar – Två Perfekta Resemål i Afrika: En Introduktion

capetown 2295679 1280

Föreställ dig att sitta i en safarijeep, efter att ha utforskat de oändliga vidderna av Serengeti National Park på din resa och träffat stor migration. Du gick till den unika Ngorongoro-kratern för att upptäcka överflöd av djur.

Har du redan lämnat den gröna vegetationen i Arusha National Park bakom dig och lärt känna elefantfamiljerna i Tarangire National Park? Eller har rest med litet flyg till de orörda nationalparkerna i södra Tanzania.

Vad kan nu toppa dessa oförglömliga upplevelser för tur och retur i Tanzania? Några dagars avkoppling och en strandsemester på Zanzibar!

Tysta dagar framför en fantastisk kuliss, som du kan använda för att recensera dina reseupplevelser på din safari och för att verkligen låta din själ dingla.

En resa till Tanzania kompletteras perfekt med en efterföljande vistelse i Zanzibar

Zanzibar – dessa är inte bara turkosa stränder, utan också kryddor, exotism och tropisk växtlighet. Njut av de fina sandstränderna, det kristallklara vattnet och fördjupa dig i den historiska gamla staden Stone Town, där du kan lära känna det verkliga orientaliska livet. Till skillnad från Tanzania, där majoriteten av befolkningen är kristna, kan du lära känna en helt ny aspekt av Orienten på Zanzibar, eftersom 97% är muslimer här och gärna visar upp sina traditioner och seder.

Ge dig ut på en kryddtur, dyk till den vackra undervattensvärlden av Zanzibar och till de färgglada korallreven på grannöarna Pemba och Mafia Island.

Det är ingen tristess på en strandsemester i Zanzibar. Till exempel kan du ta en tur till Jozani Forest, den enda nationalparken i Zanzibar, där du kan träffa de röda colobus-aporna.

Det finns inget bättre än efter en Tanzania-safari på Zanzibars vackra stränder för att ta hisnande strandpromenader eller kanske ta en Dhow-båttur in i solnedgången.

Det är starka tidvattenskillnader på östkusten. Men detta har också sitt tilltal, eftersom du kan utforska den exponerade havsbottnen på lerhavsvandringar (med rätt skor och gärna med en erfaren guide).

Zanzibars sydöstra kust är ett paradis för surfare. Här finns små hållbara boenden. På norra kusten är det lite livligare med stora hotellkomplex. Ebb och flod är mindre stark här än i öster.

Vi rekommenderar ett besök på Zanzibar efter din spännande semester i Tanzania.

Lämna ett svar

Du kanske också undrar över