Bästa Äventyrsaktiviteterna i Namibia du måste Prova

dead vlei 2042750 1280

Namibia är känt för sitt spektakulära landskap och sina landmärken – skyhöga röda sanddyner, ändlösa böljande grusslätter, förbenade träd sett mot koboltblå himmel och de rostiga revbenen av skeppsvrak som sticker ut ur sanden i Skeleton Coast. Lägg till det unika och underbara djurlivet som överlever i dessa ibland oförlåtliga, halvmarsiska omgivningar och du har redan ett perfekt recept på äventyr i Namibia.

Upplev ruset av att söka spänning på några av de mest spännande platser du kan tänka dig. Vi har samlat ihop några av de mer ”extrema” äventyrsaktiviteterna i Namibia för att verkligen få ditt adrenalinet att flöda.

Sandboarding

Vandringen uppför monsterdynerna strax utanför Swakopmund i den orange sanden är väl värt det för att uppleva att åka ner igen i hastigheter som närmar sig 70 km/h. Om du skulle ramla, frukta inte – sanden är pulvermjuk.

Erfarna snowboardåkare kan glida fram stående, men alternativet att ligga ner är lika spännande. Förbudet mot permanenta strukturer i nationalparken innebär att det inte finns någon skidlift för att ta dig tillbaka till toppen, men med adrenalinet fortfarande strömmande från din senaste nedstigning kommer du inte alls att ha något emot den korta vandringen tillbaka till toppen av sanddyn, med belöningen ytterligare ett spännande lopp mot botten.

Het Luftballongflygning

Namibias landskap är, om något, ännu mer hisnande när det ses från ovan. Att sväva långsamt över Sesriem Canyon och Sossusvlei i en luftballong är det perfekta sättet att uppskatta de slingrande kurvorna i sanden och det ständigt föränderliga samspelet av ljus, skugga och färg över ökengolvet. Adrenalinet här kommer inte från hastigheten med vilken du rör dig, utan spänningen i att se dessa unika landskap ur ett fågelperspektiv.

När du tittar ner kan du följa en rad av hovavtryck i sanden eller upptäcka de svarta silhuetterna av en länge död skog när skuggorna sträcker sig över ytan av en lerpanna.

 Big Daddy

Vägen till Sossusvlei från Wilderness Safaris Kulala Desert Lodge (lodgen med bäst tillgång till denna ikoniska plats) går längs en naturlig ”korridor” av imponerande sanddyner i Namiböknen. En av de mest kända av dessa är Dune 45, så kallad eftersom det är 45 km längs grusvägen.

Eftersom det är lätt att nå, är denna stora hög av sand en av de mest klättrade i Namibia. Åk vidare så kommer du till Big Daddy, nästan dubbelt så hög – och mycket mer spring för att klättra och sedan springa, ramla eller rulla ner! Big Daddy har utsikt över Deadvlei, utsikten som lanserade tusen vykort med sina mättade färger och skarpa skönhet. Nedstigningen till Deadvlei från Big Daddy ger dig tid att uppskatta den fantastiska enkelheten i denna ökenscene. När du har fått andan tillbaka, ta dig tid att kolla in trädens svarta skelett när solen slår ner från en blå himmel och ljuset studsar mot de orangea sanddynerna.

Sceniska flygningar över skelettkusten

Namibias Atlantkust kan vara en ödslig plats, och dess sandstränder är fulla av ben, inte bara av valar och sälar, utan även järnrester av några av de många fartyg som har gått på grund där genom åren.

Några av de mest kända av dessa skrämmande skeppsvrak befinner sig nu hundratals meter från brytarna. Bakom dessa vrak döljer sig otroliga berättelser om tapperhet och dårskap, episka räddningar och dolda tragedier. Att svepa lågt längs kusten i ett lätt flygplan känns som att dyka på dessa vrak. Håll också utkik efter sälkolonier och kanske till och med en ökenelefant på stranden.

Skydiving över Swakopmund

Kuststaden Swakopmund ligger mellan öknen och det kalla vattnet i Atlanten. Det har en pittoresk, kolonial känsla över sig, med sina kakbutiker och godisrandiga fyr – men det är också Namibias obestridda adrenalinhuvudstad. Det finns få platser i världen där din utsikt när du kliver ut ur det lätta flygplanet inkluderar både hav och öken.

Kombinera detta med den fantastiska känslan av fritt fall (guidad av din instruktör; alla hopp är i tandem) och du kommer garanterat att få en upplevelse utöver det vanliga. Synen av Namibia-dynerna som rusar mot dig när du går ner kontrasterar underbart med lugnet och tystnaden från den klarblå himlen.

Lämna ett svar

Du kanske också undrar över