Vandra en del av Kilimanjaro på en dag – Upptäck Kilimanjaro dagstur

mount kilimanjaro 1025146 1280 1

En dröm och mål för vissa är att någon gång i livet bestiga Afrikas högsta berg i Tanzania.

Men ibland räcker inte semestern till för att se Kilimanjaro med en Tanzania Safari till nationalparker, såsom Serengeti, Ngorongoro eller Lake Manyara eller så vill du bara få en glimt av det majestätiska berget.

En dagsvandring på en del av Marangu-rutten är lämplig för detta, som – om du vandrar hela rutten som leder upp till Uhuru Peak på 7 dagar.

Du behöver inte vara klättrare för dagsvandringen på Kilimanjaro. Ett par vandrings- eller sportskor, bekväma, andningsbara kläder och regnkläder är allt du behöver för en dagsvandring i Kilimanjaro National Park under din semester.

Innehållsförteckning

Tanzaniaresa

En miniminivå av kondition är naturligtvis nödvändig för de cirka 17 km och 1000 höjdmeter att klättra till Maundi-kratern. Stigen är för det mesta väl utvecklad.

Starten av vandringen är vid Marangu Gate.

Efter att du har registrerat dig vid Perk-ingången (pass krävs) går du upp till Mandara-hydorna med en erfaren vandringsguide. Dessa hyddor är det första övernattningsstället för vandrare som klättrar hela Kilimanjaro.

Man fortsätter sedan till Maundi-kratern. På vägen har du chansen att upptäcka den majestätiska Kilimanjaro-toppen. Däremot kan det döljas bakom moln, särskilt runt lunchtid. Beroende på vädret äter du lunch i kratern eller i Mandara-hydorna innan du går tillbaka.

Den bästa utgångspunkten för denna fantastiska vandring som en del av din Tanzania-resa är Kaliwa Lodge. Turen startar runt 8.00 på morgonen. Returen kommer då att ske mellan 16.00 och 18.00.

Denna tur är betydligt snällare än att försöka bestiga hela berget vilket endast ett fåtal klarar av. Att bestiga Kilimanjaro är slitigt, otroligt farligt, tar väldigt lång tid, och är inte för alla. Med det sagt är en enklare tur runt berger ett mycket bättre alternativ för de allra flesta.

Lämna ett svar

Du kanske också undrar över